14 d’abr. 2011

Recuperar la història de les mestres de la República per comprendre el present i dibuixar el futur

La història actual de l'educació a l'Estat Espanyol no pot comprendre's sense abordar el paper que les mestres van tenir en l'època de la Segona República i com el seu llegat personal i didàctic torna als nostres dies, continuant el somni d'igualtat que elles van iniciar. 

Amb l'objectiu de recuperar la memòria de les mestres de la Segona República, a "Sindicadas" ens vam proposar investigar i traslladar en una unitat didàctica, el relat de la seva història i posterior repressió. "Sindicadas" és un espai de trobada entre companyes dels sindicats d'ensenyament de FETE UGT, Ensenyament de CCOO i STEs, amb la Col.laboració de l'Institut de la Dona del Govern d'Espanya que des de fa anys compartim reflexions, reivindicacions i propostes per treballar la igualtat en educació.

En aquest blog, adaptem al català la unitat didàctica realitzada en el marc de Sindicadas amb l'objectiu de desenvolupar un dels principis de l'Escola de la República, que era incorporar les diferents llengües.

Recuperar la memòria de les mestres de la Segona República, és necessari per fer justícia, però també per comprendre el nostre present i dibuixar el nostre futur.




-> El Butlletí FETEUGT.CAT




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada